93 877 44 54 / Dilluns-divendres de 9:00-16:00

El coronavirus es transmet per l'aire - com evitar-ho a la feina

A mida que avança el coneixement científic, cada vegada sembla més clar que un vector important en la transmissió del coronavirus són les partícules suspeses a l'aire en forma d'aerosols. Aquestes partícules queden suspeses a l'aire, i mantenen la seva capacitat d'infecció durant llargues hores.

Aquestes partícules poden ser especialment perilloses en entorns tancats on diverses persones conviuen durant períodes llargs de temps i en els quals parlen en veu alta. Molts dels llocs de treball s'emmarquen en aquest exemple, ja que hi solem passar moltes hores, i sovint parlem amb companys de feina, per telèfon, en vidoconferències o reunions presencials.

VENTILACIÓ: EL MILLOR ALIAT PER PREVENIR-HO

Per combatre aquest factor en entorns de treball, el més efectiu és poder ventilar de forma natural (obrint portes i finestres) o forçada (amb ventiladors i extractors) els espais. Per aquest motiu és important que contactem amb els professionals que s'ocupen de la nostra instal·lació d'aire i ens assegurem que els filtres estan nets, que hi ha un intercanvi eficaç d'aire entre l'interior i l'exterior i que el mode d'operació garanteix una regeneració completa de l'aire diverses vegades cada dia.

FILTRACIÓ I PURIFICACIÓ: L'AJUDA QUE POT SER CLAU

Hi ha ocasions, però, en que no és possible dur a terme aquesta ventilació. Per exemple en casos en que obrir portes o finestres poden ocasionar problemes de fred/calor, de soroll, de confidencialitat, o bé que es barregin amb l'aire altres contaminants o olors molestes. També pot passar que les sales de treball o oficines no comptin amb sistemes de ventilació-extracció forçada i que la seva instal·lació sigui inviable per qüestions tècniques, econòmiques o de normativa.

En aquests casos, és recomanable disposar de sistemes de purificació de l'aire basats en filtres HEPA i, a poder ser, complementats amb l'acció inertitzant de la llum UV al seu interior. Ben ubicats i en un estat correcte de manteniment, aquests dispositius poden oferir una bona protecció que ens ajudarà a complementar la tripleta "mascareta-mans-distància" que no hem d'oblidar en cap moment.

Monterra us ofereix les següents propostes pel que fa a purificadors d'aire per la vostra oficina, despatx, sales de reunions i entorns de treball:

Purificador d'Aire Leitz Trusens Z-3000

Purificador d'aire Leitz Trusens Z-3000


Purificador d'aire Fellowes DX-55

Consulta aquí la nostra oferta completa de Purificadors d'Aire

O contacteu-nos per ampliar detalls, pressupost, o altres necessitats:

Us recomanem la lectura d'aquestes fonts per ampliar aquesta informació:
https://elpais.com/ciencia/2020-10-24/un-salon-un-...

https://elpais.com/ciencia/2020-10-05/los-cientifi...

https://elpais.com/ciencia/2020-07-18/el-mayor-rie...

https://www.ciencia.gob.es/stfls/MICINN/Ministerio...