93 877 44 54 / Dilluns-divendres de 9:00-16:00

Per què rentar-se les mans et protegeix a tu i als altres?

higiene-mans-atura-coronoavirus

L'expansió del coronavirus ens ha fet adonar de la importància d'una mesura higiènica bàsica que ajuda des de temps pretèrits a lluitar contra tot tipus de malalties. Rentar-se les mans amb aigua i sabó és una mesura de prevenció essencial que serveix per a tancar la porta a bacteris, virus i fongs. T'expliquem per què:

L'alarma suscitada pel coronavirus ha posat en relleu la importància que té rentar-se les mans habitualment, no sols per a mantenir uns hàbits saludales d'higiene, sinó també per a prevenir certes malalties de fàcil transmissió originades per virus i bacteris. Per a entendre la seva importància, cal tenir en compte que les nostres mans són un paradís per a tot tipus de microorganismes: ja siguin bacteris, virus o fongs, que solen instal·lar-se en elles amb relativa facilitat. Una higiene adequada, és una solució bàsica per a crear una barrera d'entrada a aquests agents infecciosos, responsables de milions de morts a tot el món, sobretot en països en vies de desenvolupament on no existeix un accés generalitzat a l'aigua potable.

LES MANS: UNA PORTA D'ENTRADA ALS MICROORGANISMES

Amb les mans ho toquem tot, convertint-se en un agent de transmissió de primer ordre, sobretot si tenim en compte que, a diferència de les superfícies i els objectes, es tracta d'una superfície calenta i humida, amb restes de suor i de descamacions de la pell que actuen com un imant per a tot tipus de microorganismes, fins i tot en llocs d'aparença innòcua. La superfície d'un telèfon mòbil, per exemple, pot arribar a allotjar 30 vegades més bacteris que un vàter.

PER QUÈ RENTAR-SE ÉS EFECTIU CONTRA EL CORONAVIRUS?

Com explica Pall Thordarson, químic de l'australiana Universitat New South Wales, els virus estan formats de material genètic (ARN), unes proteïnes externes que els serveixen per a ancorar-se a les cèl·lules humanes (entre altres coses) i un embolcall de greix (una membrana) que ho protegeix tot i que ajuda al virus a propagar-se i envair noves cèl·lules. "El sabó dissol la membrana lipídica i el virus s'enfonsa com un castell de cartesi "mor", o més aviat, hauríem de dir que es torna inactiu ja que els virus no estan realment vius". De fet, segons apunta el científic, els desinfectants, gels alcohòlics, cremes i altres productes que contenen alcohol tenen efectes letals contra aquest tipus de virus i bactèries.

Ara, des de MónTerra, et portem aquesta seguretat per tu i la teva empresa amb:

La nova estació automàtica d’higiene de mans SANIMÓN
Gel hidroalcohòlic en garrafa 5lts SANIMON
Solució desinfectant hidroalcohòlica per mans
Gel higienitzant +PH 750ml